Започва националната кампания "Безопасна Коледа"

Започва националната кампания "Безопасна Коледа" Държавната агенция за метрологичен и технически надзор започва проверки в рамките на националната кампания "Безопасна Коледа" 2018.
По време на акцията ще бъдат отчетени и резултатите от извършени проверки по бензиностанции в страната и от инспекциите на съоръженията с повишена опасност в зимните курорти.
Кампанията е традиционна, а миналата година от проверени повече от 900 различни продукта бе установено, че 200 не отговарят на изискванията. Съставени бяха 100 акта за административни нарушения на обща стойност 47 000 лева. Сред най-честите тогава нарушения са били липсата на маркировка, която да потвърждава, че продуктът е произведен съгласно утвърдените европейски стандарти, липса на инструкции на български език, липса на декларация за съответствие на задължителните предупредителни текстове, свързани с безопасната употреба, на информация за наименованието и адреса на отговорния икономически оператор, което би позволило да се проследи произхода на продукта.
20.11.2018, 08:29 часа
272 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha