Гръм и мълнии! Инспекторатът на МВР разкоства директора на полицията във Враца Янко Янколов

Гръм и мълнии! Инспекторатът на МВР разкоства директора на полицията във Враца Янко Янколов Тежка проверка върви в момента в областната дирекция на МВР във Враца, научи ексклузивно агенция BulNews. От миналия четвъртък Инспекторатът на вътрешното ведомство разкоства дейността на шефа на местната полиция Янко Янколов. Поводът за това е сигнал до министър Младен Маринов, подаден от зам.-директора Николай Григоров, който има подозрения за сериозни нарушения, извършвани от неговия началник. 
Още на 31 август агенция BulNews  съобщи, че се подготвя отворено писмо до министъра срещу Янколов. Оказа се, че за написването му са били необходими два месеца и в крайна сметка на 30 октомври то е било получено на „6-ти септември“ в столицата.

Нов трус в МВР Враца! Зам.-директорът на полицията Григоров излезе в дълъг болничен, пише отворено писмо до министъра против Янко Янколов

В сигнала са посочени няколко груби нарушения на правилата на МВР и на закона. В него се твърди, че старши комисар Янко Янколов се е настанил неправомерно във ведомствено жилище, което се намира в района на пл. „Македония“ във Враца. В нарушение на вътрешните правила е направен основен ремонт на имота за сметка на МВР при положение, че е трябвало той да покрие разходите. До този момент от настаняването в него директорът не е заплащал консумативите на жилището и те се трупат на сметката на областната дирекция, което също е сериозно нарушение.
В сигнала до министър Маринов се твърди, че шефът на полицията във Враца пътува редовно до София, където живее семейството му. За целта се използват служебните автомобили „Тойота Лексус“ и „Опел Вектра“ и за това няма издадени необходимите документи. Всичките пътувания до столицата са били за сметка на бюджета на вътрешното ведомство. Още на първата му пресконференция старши комисар Янколов бе попитан директно от репортер на BulNews дали използва коли на МВР, за да се прибира вкъщи и тогава той официално отрече да го прави. Сега се оказва, че информацията на медията ни е била точна.
В тлъстия по обем сигнал има и твърдения, че Янколов не се е регистрирал по настоящ адрес и по този начин е направил опит да заобиколи вътрешните правила за експлоатация и отчетността на ППС и така да не е в нарушение на заповедта за реда за ползване на служебни автомобили.
Безспорно едно от най-тежките обвинения е за спорните му методи на управление на дирекцията и незачитане на човешкото достойнство. В резултат на това са напуснали голяма част от ръководните служители, като са посочени длъжностите им. Същото масово напускане е имало и в областната дирекция във Видин, докато е била управлявана от Янколов.
Любопитен е и неизвестният досега факт, че директорът на полицията във Враца е изгонил от ежедневните оперативки шефа на РДПБЗН Николай Димитров, на когото е забранено да присъства на тях. За първи път е била прекъсната и връзката с началника на регионалния офис на ДАНС Пламен Тончев и то отново по вина Янколов.
Проверката на Инспектората на МВР ще продължи и утре, като не е изключено след нейните констатации в областната дирекция да има нов началник. Случайно или не, но миналият четвъртък, щом посрещнал проверяващите от София, Янко Янколов на бегом още същата вечер е изнесъл багажа си от ведомственото жилище. На този етап не е ясно дали ще го връща…
21.11.2018, 08:43 часа
22162 34
Коментари

007

21.11.2018, 18:36 часа
Директорите се сменят, керванът си върви.......

ЕХО

21.11.2018, 15:06 часа
В МВР работят хора, МОЛЯ призиви за мачкане към работници отговарящи за обработката на грозде и картофи!!!

ПетКО

21.11.2018, 14:41 часа
Мачкай, Янко! Разбии задкулието и статувото по етажите на дирекцията. Откъсни опашката на гущера, но се пази от приятели- предатели. Хората виждат успехите а гладните и злобни тумбаци милиционери -пенсионирай с почести!

ya-ya

21.11.2018, 13:45 часа
Като четем за злоупотребите на "Директора" по линия финансови средства на дирекцията, не ми се мисли какво е правил и по другите линии.

врачани

21.11.2018, 13:28 часа
там застанете с името си и носете съдебна отговорност за клюките, който разпространявате. Врачани настройте мисленето си в полза на града, а не по посока на дребнави лични интереси.

ya-ya

21.11.2018, 13:25 часа
Вдигаш глава, режат я, да ама не, има доблестни хора, които не свеждат глава!

врачани

21.11.2018, 13:25 часа
Нас ни интересува има ли действително злоупотреби, такива каквито са изнесени от г-н Григоров, защото това касае нашият град, а не че някой си има лично мнение за друг и пише под псевдоними скрит. Личните мнения за определени хора ги пишете във фейс,

врачани

21.11.2018, 13:21 часа
Вижте се колко Ви е акъла, в статията са изнесени страшни неща и никой не пита, Вярно ли е ?, Ако е вярно, това злоупотреба ли е в големи размери? Кога ще има данни от проверката?. Един пише глупости за друг, щото не го харесва, а трети му отговаря.

полицай

21.11.2018, 12:51 часа
Георти Митов си гледаше работата, както целият екип. Решил човека да напусне поради несъгласие с начина на работа - напуснал. Негово право.

Атанас Дробев

21.11.2018, 12:48 часа
Щом пие и яде да си плаща и да я немаме пак от нас да мине!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha