Директорката на Езиковата гимназия във Враца остави учениците на студено в първия учебен ден след празниците

Директорката на Езиковата гимназия във Враца остави учениците на студено в първия учебен ден след празниците Учениците в Езикова гимназия „Йоан Екзарх“ във Враца са били принудени да мръзнат днес в класните стаи, научи информационна агенция BulNews. 
За проблема съобщиха възпитаници на школото. Te сигнализираха, че когато тази сутрин отишли на училище, вътре било много студено. Температурата в школото била малко над 10 градуса и това наложило учениците да стоят по време на часовете с шапки, якета и ръкавици. Към обяд тя започнала да се повишава едва-едва.
За повече яснота по проблема се свързахме с директорката на Езиковата гимназия Валентина Михайлова, която потвърди за студа в класните стаи. По думите й по време на зимната ваканция топлоподаването в сградата на училището е било прекъснато от „Топлофикация – Враца“ без предупреждение и това е причината днес учениците да мръзнат. Тя посочи, че то вече е възобновено, но тръбите все още са студени.
Директорът на топлофикационното дружество инж. Радослав Михайлов от своя страна пък заяви, че при тях няма и не е имало проблем с топлоподаването към училищата и изрично подчерта: „работим съгласно желанията на нашите клиенти“.
Въпреки студа директорката на школото продължава да държи учениците в класните стаи и очаква утре да е по-топло. Ако и тогава не се догонят допустимите температури Михайлова заяви, че ще намали учебните часове. 
 
03.01.2019, 13:51 часа
8445 1
Коментари

!

03.01.2019, 19:33 часа
Гарантирано от ГЕРБ!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha