Одитори влизат на щателна проверка във врачанската болница

Одитори влизат на щателна проверка във врачанската болница На щателна проверка ще бъде подложена МБАЛ „Христо Ботев” във Враца. Очаква се до месец в лечебното заведение да влязат експерти от Изпълнителна агенция „Медицински одит”. На прицел на проверяващите ще бъдат структурата, устройството и дейността в лечебното заведение. Отделно от това експертите ще нищят дали се спазват приложимите медицински стандарти, както и качеството на диагностично-лечебния процес. Специалистите от медицинската агенция ще проверят и дали се спазва стандартът за финансово управление на държавните лечебни заведения – търговски дружества. 
Припомняме, че само преди по-малко от месец органите на Агенцията за държавна финансова инспекция откриха нарушения за периода от 1 януари 2013 година - 30 септември 2017 година.
В резултат на проверката бяха съставени 9 акта за начет, като установените виновно причинени вреди са в общ размер на 76 092,57 лв. На изпълнителния директор на лечебното заведение са дадени указания от проверяващите за предприемане на действия по съставените актове. 
При проверката са констатирани нарушения по Закона за обществените поръчки и правилника за прилагането му. Най-често срещаните нарушения са във връзка с допуснато разделяне на обществените поръчки, промяна в условията на вече сключените договори, неспазване на нормативно установените срокове и др. В резултат на така направените констатации относно обществените поръчки са съставени 10 акта за установяване на административни нарушения.
Съставени са и два акта за установяване на административни нарушения. 
 
09.01.2019, 11:49 часа
1342 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha