Бройката на мъжете ви зависи от майка ви

Бройката на мъжете ви зависи от майка ви Нашите родители ни предават не само гени. Ние прихващаме от техните навици, техните реакции, черти от характера и как да управляваме и развиваме любовния си живот. Последното важи особено за майки и дъщери!
Според скорошно проучване на университет в Охайо, способността на една жена да има стабилна връзка се базира до голяма степен на това какви връзки е имала майка ѝ и как се е държала в тях. В проучване са участвали 7152 души, чиито връзки са били под наблюдение от изследователи в продължение на 24 години.
Резултатите показват, че бройката на партньори, които един човек има се покрива почти изцяло с тази на неговата майка. Според водещия автор на изследването д-р Клеър Камп майките, които имат много романтични връзки или партньори показват на децата си неспособност да задържат един партньор и да имат здрави и дълготрайни отношения с него.
В края на изследването учените са стигнали до извода, че една майка може да предаде тази своя неспособност на децата си. Според експертите в сферата на връзките един от първите начини, които учат децата как да имат връзка е наблюдението на техните родители. Тъй като в повечето случаи в ранна възраст хлапетата са по-близки до майка си, те попиват нейните поведенчески навици.
Има и проучвания, които предполагат, че за децата на разведени родители е по-вероятно да имат проблеми в изграждането и задържането на връзки, както и че при тях има по-голям риск от развод, отколкото у децата на щастливи родители.
Добрата новина е, че това не е златно правило. Всеки човек макар да взима пример от родителите си, с времето се изгражда като индивид и сам взима решение и си създава навици.
11.02.2019, 12:00 часа
1141 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha