Димитър Маринов развя българското знаме на Оскарите /видео/

Димитър Маринов развя българското знаме на Оскарите /видео/ Актьорът Димитър Маринов изпълни обещанието си и развя българския флаг от сцената на „Оскарите”. Филмът „Зелената книга”, в който участва и Маринов, грабна „Оскар” на тазгодишната церемония по раздаването на най-престижните отличия в света на киното.
Лентата беше обявена за най-добър филм, а статуетките на екипа връчи холивудската звезда Джулия Робъртс.
Маринов е роден в София, от малък свири на цигулка и е завършил НАТФИЗ. Докато бил в казармата, Димитър е съден от военен трибунал по обвинение, че се е опитал да избяга на Запад. Все пак успява да завърши филмовата академия. През 1990 г. той пътува из Европа, Канада и САЩ като част от фолк джаз формация. Остава в Ноксфил, Тенеси като политически бежанец. Работил е като барман, мияч на чинии и други, преди да започне в киното през 1999 г. 
Маринов е два пъти носител и на наградата “Златен глобус” - сега като част от “Зелена книга”, а преди години и с участието си в сериала The Americans, където е гост звезда и като такъв го признават за носител на наградата заедно с останалата част от екипа.

25.02.2019, 11:42 часа
859 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha