Врачанските ММА бойци отново спечелиха медали на държавното първенство /снимки/

Врачанските ММА бойци отново спечелиха медали на държавното първенство /снимки/ Трима бойци на врачанският „Боен клуб Сила“ се върнаха с медали от провелото се в „Арена Шумен“ държавно първенство по ММА, организирано от Българска федерация по ММА . В него взеха участие над 160 състезателя от 17 клуба.  
Врачанският клуб изведе трима свой бойци, които се представиха отлично и успяха да стигнат до финалите. Това са надеждите Цветомир Тодоров – юноши до 65 кг., Николай Цветков – кадети до 49 кг. и дебютантът Георги Иванов – момчета до 52 кг.
Най младата надежда на клуба - Георги Иванов, направи блестящ дебют в октагона, като успя да премине квалификационните срещи, премина през четвъртфинала и стигна до финалите на първенството. В първата си среща Георги отказа опонента си с събмишън, на полуфинала победи с технически нокаут, но не успя да надиграе опонента си от „Спартак“/Кърджали/, който спечели финалната среща по точки. Така най-малкият състезател на „Боен клуб Сила“ се окичи със сребърен медал.
Николай Цветков при конкуренция от 5-ма съперника, в първата си среща игра блестящо три рунда, в които надигра опонента си от „Спартак“/Кърджали/ и спечели срещата с 3:0 съдийски гласа, което го езпрати към четвъртфиналите. Там той изигра 3 рунда, но не надигра опонента  си от варненският „Викинг инс“ и отпадна от надпреварата с бронзов медал. 
Цветомир Тодоров за осми пореден път стана републикански шампион. В надпреварата за титлата се изправиха един срещу друг шестима бойци. В първата среща срещу Цветомир се изправи състезател от „Локомотив“/Горна Оряховица/, който беше нокаутиран от Цветомир. В полуфиналната среща врачанският боец отстрани с събмишън само за 26 секунди опонента си от Кърджали. На финала още в първият рунд заключи друг боец от Горна оряховица. Окичвайки се със златния медал боецът на „Боен клуб Сила“ си осигури място в националния отбор на България, с който ще вземе участие на Балканско първенство през май в Истанбул. След него ще започне подготовка за Европейско първенство по ММА, което ще се проведе в средата на лятото в столицата на Италия - Рим .
Треньорите Асен Асенов, Ивайло Русинов и Петър Петров се справиха блестящо с подготовката на тримата бойци и отчитат представянето на момчетата като отлично. Ежедневната работа и постоянството на техните възпитаници ги кара да се чустват горди с постиженията им.
13.03.2019, 12:50 часа
1069 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha