Монтана посреща млади таланти в началото на май

Монтана посреща млади таланти в началото на май За единадесета поредна година Младежки дом - Монтана ще посрещне талантливи деца и младежи от цяла България на националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”, който ще се проведе на 3 и 4 май, съобщават от институцията. Право на участие имат певци и танцьори  на възраст  от 4 до 30-годишна възраст.
Te ще се състезават в четири категории – „Народно пеене”, „Инструменталисти”, Хореография” и „Фолклорни ансамбли за обработен фолклор”. За да се включат в музикалната надпревара желаещите трябва да заявят участието си  най-късно до 15 април на  [email protected] .Задължително условие е да се облечени в народи носии и да представят песни и танци от Северняшката фолклорна област, напомнят организаторите.
За даровитите българчета от чужбина е предвиден и видеоконкурс. Заявки по образец и клиповете с изпълненията се изпращат на електронен адрес: [email protected], най-късно до 30 април. Формулярът за участие, както и подробните условия за националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада” е в секция „Дейности” на сайта: www.omd-montana.tk. 
Конкурсът се провежда в партньорство със сдружение „Младежки Северозапад” и Школа по български народни танци ”Стоянови”, под патронажа на кмета на община Монтана Златко Живков и с подкрепата на организации и фирми, съпричастни към съхраняването и популяризирането на фолклорното богатство на Северозападна България. 

 
29.03.2019, 16:30 часа
1578 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha