Пращат пияните шофьори в Молдова на работа в моргата

Пращат пияните шофьори в Молдова на работа в моргата Властите на молдовския град Ниспорен, в западната част на страната, решиха по оригинален начин да наказват шофьорите, заловени да карат в състояние на алкохолно опиянение. Съответното споразумение бе подписано между полицията и районната болница, съобщава сайтът agora.md, цитиран от Automedia.bg.
Какво е решението за борбата с пияниците зад волана? Ами, те ще бъдат изпращани в моргата на болницата. Там нарушителите на ЗДП ще чистят, помагат за транспортирането на труповете и също така ще могат да видят до какво води алкохолизмът. Работата в моргата няма да се заплаща.
Преди това правителството вече бе разглеждало този метод за наказание на нарушителите, но някои политици го обявиха за нехуманен. Тестовото прилагане на мярката обаче показала, че работата в моргата намалява броя на пияните зад волана.
От 14 декември 2018 г. на шофьорите в Молдова, заловени да карат пияни, полицията започна да взима книжката. Освен това, ако концентрацията на алкохол при проверката с дрегер надвиши 0,3 промила - шофьорските права се анулират пожизнено.
15.04.2019, 13:00 часа
730 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha