Кметът на Мездра Генади Събков направи отчет за 2018 г. в село Крета

Кметът на Мездра Генади Събков направи отчет за 2018 г. в село Крета Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков представи отчета за дейността на Общината за 2018 г. пред жителите на с. Крета. Като една от най-важите и значими за селото инвестиция той изтъкна ремонтът на ул. „Ален мак“ на стойност 13 773 лв.
Кметът на селото Виолета Панова и жители благодариха за отпуснатите 2 работни места по социални програми. С помощта на тези хора селото е по-чисто и има по приветлив вид. Кметът на Общината беше впечатлен от постигнатите резултати и обеща след края на програмата, да търси начини трудолюбивите им съселяни да продължат да изпълняват тези задачи. Също така пое ангажимент да назначи на работа в ОП „Чистота“ жител на Крета, изявил желанието си сам.
Като най-голям проблем жителите на Крета посочиха този с нерегламентираните сметища и липса на голям контейнер, на което инж. Събков отговори, че контейнер ще бъде доставен, до този момент не е имало искане за такъв. Проблемът с поддържане на чистота е въпрос на самоосъзнаване, дори и да има контейнери пак ще се хвърля около тях, добави още той.
ОП „Чистота“ ще се заеме с почистването на пътя към гробищния парк с помощта на универсалната почистваща машина „Унимог“.
Жителите на Крета поискаха още цялостно преасфалтиране на ул. „Лальо Ширков“ -в близост до стопанството. Кметът отговори, че улицата е била заложена в Капиталовата програма за 2019 г., но след тежкото решение на мнозинството в ОбС, общината остава без средства. Въпреки това, ще се намери начин улицата да бъде изкърпена.
20.04.2019, 11:37 часа
1208 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha