Започват организираните излети из Врачанския Балкан

Започват организираните излети из Врачанския Балкан За десета година дирекцията на природен парк "Врачански Балкан" и природозащитен център „Натура” организират еднодневни излети на територията на парка.
В определени почивни дни, съботи или недели, граждани, туристи и гости на Враца ще могат да се включат в организирани посещения по Врачанската екопътека, водопада „Скакля”, пещера „Леденика”, както и до по-непознати местности и природни забележителности.
Приятното и безопасно преминаване през маршрутите ще бъде осигурено от Евгени Христов - квалифициран планински водач. Първият излет ще е на 1 май по маршрут - водопада „Скакля” - с. Згориград. На 12 май ще е разходката до водопад "Боров камък", а на 2 юни - традиционния поход до в. Околчица.
Подробности за преходите могат да се видят в интернет сайта на дирекция на природен парк "Врачански Балкан" или във фейсбук страницата на природозащитен център "Натура".
Преходите са по 6 часа и не са подходящи за деца под 7-8 годишна възраст. Задължителни са удобни туристически обувки, дълъг панталон, дъждобран, суха храна и вода.
Записванията се правят в природозащитен център „Натура“ на телефон: 092/ 66-03-18
22.04.2019, 15:53 часа
691 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha