Новият районен съдия в Козлодуй положи клетва

Новият районен съдия в Козлодуй положи клетва Новоназначеният съдия в Районен съд Козлодуй - Борислав Методиев, положи официално клетва и встъпи в длъжност. Това стана на тържествена церемония, на която присъстваха всички съдии и прокурори в Районния съд, председателят на Окръжен съд – Враца Надя Пеловска, както и други магистрати.
Борислав Методиев зае обявеното вакантно място за съдия след проведен конкурс на Висшия съдебен съвет, на който той зае първо място за обявената длъжност в Козлодуй. След химна на страната Борислав Методиев положи клетвата на съдиите: „Заклевам се в името на народа да прилагам точно Конституция и законите на Р България, да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъде безпристрастен, обективен и справедлив, да допринасям за издигане престижа на професията, да пазя тайната на съвещанието, като винаги помня, че за всичко отговарям пред закона“. След това новият съдия подписа клетвения лист и официално встъпи в длъжност.
„Уважаеми колега, от името на съдиите в козлодуйския Районен съд и от свое име ви поздравявам с встъпването ви в длъжност като съдия в РС-Козлодуй. Нека високият морал, прозрачността и професионализмът са основни признаци в работата ви като съдия и бъдат гарант за независимостта на съдебната система. Имайте винаги разбирането, че да си съдия не е само професия, а призвание! Добре сте дошли при нас!“, каза в приветствието си председателят на РС-Козлодуй Цветанчо Трифонов.
Председателят на Окръжен съд – Враца Надя Пеловска се присъедини към приветствията и се обърна към Борислав Методиев с думите: „Наистина професията съдия е призвание – отстоявайте я и я отстоявайте с чест и достойнство, бъдете справедлив като съдия, честен и почтен. Радвам се, че млад колега встъпва в длъжност“.
23.04.2019, 11:19 часа
1743 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha