Вдигат парите за лечение на деца и бременни

Вдигат парите за лечение на деца и бременни Мерки за подобряване на заплащането на труда в болниците през увеличение на медицински дейности бяха набелязани на извънредна среща при премиера Бойко Борисов. Решено е било да започнат преговори със Здравната каса за увеличаване на цените на клиничните пътеки за лечение на деца и бременни и изобщо всичко, свързано с детското и майчиното здравеопазване.
Целта на срещата беше подобряване на оценката на труда на медицинския персонал у нас, обяви здравният министър Кирил Ананиев след среща с премиера Бойко Борисов, в която участва заедно с представители на Българския лекарски съюз /БЛС/ и сдруженията на общинските, областните и останалите големи държавни болници, като "Пирогов".
По най-бързия начин ще се пристъпи към преговори за увеличаване на пътеките, които финансират лечението на деца и бременни, уточни шефът на БЛС.
Не е тайна, а хората в бяло от години алармират, че има отлив от педиатрията заради изключително ниските цени на пътеките за деца.
Припомняме, че преди около месец правителството реши да отпусне 50 млн. допълнително за възнаграждения за медицинските сестри след техния протест.
 
03.05.2019, 10:25 часа
569 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha