ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца отбелязва 48-aта си годишнина

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца отбелязва 48-aта си годишнина „Профилираната природо-математическа гимназия е институция и отличен образователен модел, който се е доказал през годините с високите резултати и успехи на своите ученици и учители. Акцент на днешното тържество е откриването на новия учебен корпус, интерактивни класни стаи и кабинети, с които училището стана част от политиките на министерството за въвеждане на дигиталните технологии в училище. Те променят методите на учене, повишават мотивацията и интереса на учениците и са пряко доказателство, че децата се справят по-добре с помощта на дигитално съдържание. Затова превърнахме използването на дигитални ресурси в системна практика в работата ни.“ С тези думи директорът на ППМГ "Акад. Иван Ценов" във Враца Татяна Василева приветства многобройните гости на тържеството на гимназията. Тя отбеляза още, че през следващата учебна година училището обявява прием по направление „Компютърни науки”, професия „Приложен програмист”, което е доказателство за трайното място, което училището заема в сферата на ИТ, инженерните и природни науки, продължавайки да е дом за интелигентни и мотивирани млади хора.
Програмата за честване на 48-та годишнина от създаването на училището стартира с откриване на инерактивни кабинети и обновени класни стаи. 148 000 лева, отпуснати от Министерството на образованието, бяха използвани за превръщането на гимназията във високотехнологично училище без еталон във Враца и областта. Към тези средства се добавя и осигуреното със съдействието на Община Враца финансиране в размер на 2 300 000 лева по ОП „Региони в растеж”, Норвежкия механизъм и Общинската инвестиционна програма, използвани за цялостното обновяване на материалната база и сградния фонд на училището и спортна зала. 
Защитена WIFI среда, достъпна за учениците, 11 класни стаи, оборудвани с интерактивни дисплеи за работа с електронно учебно съдържание и облачни технологии, изцяло подменена отоплителна и електрическа инсталация, нова мултимедийна информационна система, обновена спортна зала и площадка – това е базата, от която ППМГ „Акад. Иван Ценов“ поема към своя 50-годишен юбилей, към новите предизвикателства, които промените в обществото изискват. 
И тази година празника се отбелязва с хепънинг под надслов „Щастлив съм в моето училище“. За първи път се проведе организираното от ученици състезание „ППМГеймс“ (Игрите на ППМГ), по време на което те демонстрираха своите знания и умения по различните учебни предмети. 
Програмата продължи с презентиране на профилиращите предмети в училището и новата професия „Приложен програмист“, в която желаещите ще могат да се обучават през новата учебна година, както и с музикални и танцови изпълнения. Бе обявен и мажоритарно избрания председател на ученическия съвет – десетокласничката Диана Христова.
Поздравления за патронния празник и пожелания за още успехи поднесоха кметът на община Враца Калин Каменов, евродепутатът инж. Владимир Уручев и председателят на училищното настоятелство Вероника Бозова. Прочетени бяха и поздравителни адреси от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител Малина Николова, РУО – Враца, Обществения съвет при ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца, Търговско-промишлена палата – Враца, Дом на науката и техниката - Враца и много врачански училища.
10.05.2019, 14:02 часа
1568 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha