ППМГ-Враца е домакин на Националния кръг на олимпиадата по информационни технологии

ППМГ-Враца е домакин на Националния кръг на олимпиадата по информационни технологии На официална церемония бе даден старт на ХVІІ Националнта олимпиада по информационни технологии, чиито домакини са РУО - Враца и ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца. Събитието ще се проведе в периода от 10 до 12 май 2019 г. с подкрепата на кмета на община Враца Калин Каменов.
171 участнци от 31 града на страната ни ще защитават своите проекти в областта на информационните технологии, ще демонстрират знания, умения и компетентности. ППМГ - Враца ще се включи в надпреварата с 3 екипа, които ще се състезават и в двете възрастови групи. Участниците в състезанието са преминали през общински и областен кръг. От класираните проекти за финалния кръг са допуснати 100, които са разпределени пет различни категории: Уебсайт и Мултимедия - в първата възрастова група за учениците от 5 до 8 клас, и Мултимедийни приложения, Интернет приложения и Приложни програми, в които ще се конкурират учениците между 9 и 12 клас. Нелеката задача да отличи най-добрите има 14-членно авторитетно жури с председател проф. д-р Красен Стефанов - председател на Националната комисия на олимпиадата.
Поздравления и пожелания за успех към участниците поднесоха началникът на РУО - Враца г-жа Галина Евденова, областният управител г-жа Малина Николова и председателят на журито проф. д-р Красен Стефанов.
Учениците Цветослав Николов и Никола Узунов представиха пред гостите клип, посветен на град Враца, с който спечелиха първо място на националния конкурс „България в картини и слово“. Празничната програма продължи с музикални изпълнения на талантливи възпитаници на профилираната природо-математическа гимназия, след което бе обявено началото на Техническата конференция. На следващия ден в ППМГ „Акад. Иван Ценов” участниците от двете възрастови групи ще решават тест. Вторият етап на олимпиадата е защита на проектите. Класирането ще се извърши въз основа на представянето и в двата модула на олимпиадата.
Обявяването на победителите в ХVІІ Националната олимпиада по информационни технологии и награждаването ще се състои в залата на РУО - Враца на 12 май от 10.30 часа
11.05.2019, 13:51 часа
1351 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha