Кметът на Борован подписа договор за изграждане на няколко спортни игрища

Кметът на Борован подписа договор за изграждане на няколко спортни игрища Вчера кметът на община Борован инж.Десислава Тодорова подписа с държавен фонд Земеделие за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма за развитие на селските райони. Проектът е за изграждане, реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на спортната инфраструктура е село Малорад на община Борован. В рамките на ремонтните дейности ще се извърши реновиране на спортната площадка в двора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методии“ в село Малорад, като се изгради игрище за футбол на малки вратички, игрище за баскетбол и ще бъде монтирано фитнес съоръжение, разположено в свободното дворно пространство на училището. 
Срокът за изпълнение на договора е до 14.05.2022 година, а общият максимален размер на безвъзмездната финансова помощ е на стойност около 97 000 лева.
За първи път ОУ „Св.Св. Кирил и Методии“ в село Малорад ще има съвременна спортна площадка, където децата от най-голямото в общината училище ще могат да спортуват и да провеждат часовете си по физическо възпитание и спорт. В училището дори няма физкултурен салон.
На 13 май школото отпразнува 125 години светско училище и 50 години от откриването на училищната сграда.
Кметът на община Борован инж.Десислава Тодорова ще продължи да работи в името на децата на общината, за по-добро образование, по-добра инфраструктура и по-добър живот на населението.
 
15.05.2019, 16:55 часа
1817 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha