Безлов: Не очаквам разкриване на офшорки на политици

Безлов: Не очаквам разкриване на офшорки на политици Няма да има разкриване на офшорни сметки на политици, заявианализаторът Тихомир Безлов пред bTV по повод искането на главния прокурор Сотир Цацаров службите да му предадат цялата налична информация за парите на властта в чужбина.
Смятам, че г-н Цацаров е много добре запознат с модела на офшорните зони, коментира още той.
Според него случващото се трябва да се разглежда в предизборен контекст, тъй като двете водещи политически сили говорят за офшорките на конкурентната.
Безлов изрази мнение, че е възможно в седмицата преди изборите да се извадят такива информации и да се подадат сигнали в ДАНС за някакви политици.
Не факти и данни, а сигнали, уточни той. Според него проблемът е как се проверяват тези сигнали.
В България, ако искате да създадете проблем на конкурента, подавате сигнал, за да го вкарате в една спирала от проблеми и проверки, посочи анализаторът.
Той напомни, че за офшорните сметки на политиците се е заговорило малко след "Апартамент гейт".
За да се иска подобна информация за сметки от офшорни страни, трябва да има някакво основание, като например престъпление или тероризъм, което е да е заявено в искането, отбеляза той.
Според него не можело просто да се попита дали политиците имат сметки.
Припомняме, че вчера главният прокурор Сотир Цацаров изиска от ДАНС информация за всички банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.
По-късно през деня стана ясно, че ДАНС в най-кратките срокове ще представи всички поискани данни.
От своя страна министърът на правосъдието Данаил Кирилов изрази мнение, че справката на ДАНС може да установи нови връзки и подставени лица.
16.05.2019, 10:18 часа
476 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha