Две момичета са тежко пострадали след стрелба между цигански кланове

Две момичета са тежко пострадали след стрелба между цигански кланове Двама души са тежко пострадали след стрелба в събота между двата цигански клана Моронес и Заморанос в испанския град Понтеведра в северозападната провинция Галисия. Пострадалите са две момичета на 15 и 17 години, които са претърпели животоспасяващи операции и засега животът им е вън от опасност.
Вчера по обяд полицейските власти са задържали единия от стрелците - Пауло Хименес, който е по-големият брат на самопровъзгласилия се за крал на клана Моронес Синай Хименес. Издирването на другия пряко замесен в стрелбата продължава, информира "El Pais", позовавайки се на официалните власти. 
Това е поредният епизод от враждата между двата клана, която води началото си още от 2010 г., когато Заморанос биват прокудени от своите територии и оттогава правят непрестанни опити да се завърнат, твърдо отказвайки да заплатят каквато и да е такса на другия клан, за да бъдат оставени на спокойствие и да развиват улична търговия.
В болницата, където са настанени ранените в престрелката, има засилено полицейско присъствие, за да се избегнат нови, по-сериозни сблъсъци между двата враждуващи клана.
20.05.2019, 12:40 часа
1230 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha