Тревожна статистика: Все повече деца крадат във Врачанско

Тревожна статистика: Все повече деца крадат във Врачанско Малолетните и непълнолетните престъпници в област Враца през миналата година са 172, отчитат от детските педагогически стаи. Броят им сравнено с 2017 година се е увеличил, поясняват социалните работници. 
Децата, заведени на отчет през годината в областта, са 137, като над 70% от тях са непълнолетни, а останалата част са малолетни. 59 от тях са момичета, които са извършили някакво престъпление. Около 17% от невръстните бандити не посещават училище, сочат още данните. 
Определящ фактор за криминалното поведение на децата във Врачанско се оказва и криминогенната среда, в която живеят. Едва 22-ма от наблюдаваните малолетни и непълнолетни престъпници са се поправили и са отпаднали от наблюдението на социалните работници.
Кражбите на имущество са най-разпространените престъпления, извършвани от малолетните и непълнолетните. 108 от хлапетата са уличени в такива престъпления. Най-висок е делът домови кражби, следвани от такива в магазини.
Регистрираните деца за унищожаване и повреждане на имущество са 13, като толкова е и броят на децата, които са откраднали МПС. 8 деца от областта са наблюдавани за хулиганство, а 7 - за престъпления, свързани с наркотици.   
 
22.05.2019, 08:14 часа
952 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha