Австрия се прости с иконата на Формула 1 Ники Лауда

Австрия се прости с иконата на Формула 1 Ники Лауда Хиляди, включително петкратния световен шампион Люис Хамилтън, се стекоха във виенската катедрала „Св. Стефан”, за да си вземат последно сбогом с легендата на Формула 1 Ники Лауда, който почина на 20 май на 70-годишна възраст.
Хиляди се стекоха на поклонението на великия пилот на Формула 1 Ники Лауда.
Ковчегът с тялото на австрийския ас пристигна, придружен от полицейски кортеж и бе пренесен вътре от носачи, последвани от неговото семейство. При влизане в катедралата се чу звън на камбани, а хиляди граждани дойдоха в дъжда, за да изпратят своя герой в последния му земен път.
Съпругата на Лауда Бригит, заедно с двама от синовете му, постави състезателната му каска върху ковчега. Той беше обграден от венци и цветя, а до него беше поставена снимка на австриеца. Върху ковчега беше и шапката на Лауда, която той носеше, за да прикрива белезите, останали му от катастрофата през 1976 г.
Последва публична литургия и погребение, което бе само за най-близките. За първи път в „Св. Стефан” се отдаде подобна чест на спортна личност, като в предишни случаи такова отношение са получавали архиепископа на Виена, кардинал Франц Кьонинг и принцът на Австро-Унгария Ото фон Хабсбург.
Люис Хамилтън, Себастиян Фетел, Бърни Екълстоун и Тото Волф бяха сред появилите се във Виена, за да почетат Ники Лауда.
29.05.2019, 15:43 часа
808 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha