Съдът отстрани прокурор от делото за радикален ислям

Съдът отстрани прокурор от делото за радикален ислям Прокурор Недялка Попова бе отстранена като обвинител по делото за радикален ислям. Това реши Окръжният съд в Пазарджик със свое окончателно определение, неподлежащо на обжалване.
"С направените изявления пред три медии през март 2018 г. прокурор Недялка Попова е създала впечатление за наличие на предубеденост относно подсъдимите по делото срещу 14-те обвинени за проповядване на омраза на религиозна основа, изразяваща се във верска нетърпимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация „Ислямска държава“, посочиха в мотивите си магистратите.
Така в процеса остава само един прокурор - Васил Малинов. Част от адвокатите дори поискаха връщане на обвинителния акт в прокуратурата, тъй като е писан от предубеден прокурор, и да се изготви нов обвинителен акт. 
Което би означавало делото след повече от три години съдебна фаза да се върне в отправната си точка. Това искане обаче беше отхвърлено. Процесът продължава с искания за изменение на мерките за неотклонение на част от подсъдимите.
20.06.2019, 12:18 часа
819 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha