Криминално проявен мошеник завлече с пари чрез измама няколко души във Врачанско

Криминално проявен мошеник завлече с пари чрез измама няколко души във Врачанско Мошеник взима пари от хората чрез измама във Врачанско, съобщиха от полицията.
В районно управление Враца е образувано досъдебно производство, че на 4 април във Враца неизвестно лице е въвело в заблуждение М. Т. на 83 години от Враца, че е служител на "Вик" Враца и, че водомера на жилището й се е спукал и трябва да бъде сменен, вследствие на което М. Т. му е дала сумата от 160 лева.
От проведеното разследване се установи, че извършител е криминално проявеното и осъждано за измами и кражби лице В. К. на 43 години от село Гложене.
В. К. е разпитан и задържан за срок до 24 часа.
От проведено разследване по заявителски материал по описа на районно управление Бяла Слатина, образувано по повод на подаден сигнал от О. Б. на 87 години, живущ в Бяла Слатина, че на 7 юни неизвестно лице след като го е въвел в заблуждение му е поискал назаем пари и е отнел сумата от 130 лева, се установи, че извършител е 43-годишният В. К.
На 21 февруари в Бяла Слатина неизвестно лице се представя за далечен роднина на 69-годишна жена с инициали Я. С. и е отнел сумата от 60 лева. Установява се, че  извършител на деянието отново е В. К.
На 11 април в село Търнава неизвестно лице след като е въвел в заблуждение Н. К. на 83 години, че и е съсед и му трябват пари за закупуване на акумулатор е отнел сумата от 260 лева. Установи се, че извършителят е същото криминално проявено лице - В. К.


 
22.06.2019, 12:26 часа
3131 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha