Очаквано! КПКОНПИ не откри нарушения при проверките за имотите на Цветанов, Цачева и Панов

Очаквано! КПКОНПИ не откри нарушения при проверките за имотите на Цветанов, Цачева и Панов Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила нарушения при проверките на апартаментите на властта, заради които бяха подадени поредица от оставки.
С покупката на имотите си не са направили нарушения вече бившият шеф на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, бившият зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившият зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, председателят на комисията по култура Вежди Рашидов и шефът на ВКС Лозан Панов. Това става известно от решенията на комисията публикувани на нейния сайт, съобщи БТА. Представители на управляващите бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти купени на по-ниски цени от пазарните.
За апартамента на Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС. В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.
КПКОНПИ е прекратила още и проверките по сигналите срещу Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председтел на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация при подадена декларация във връзка с имот и средствата свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки. 
24.06.2019, 12:49 часа
970 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha