Съдят младеж за кражбата на статуя на Мерилин Монро

Съдят младеж за кражбата на статуя на Мерилин Монро

Млад мъж, който вече беше съден за оскверняване на звездата на Доналд Тръмп на Алеята на славата, отива на съд за кражба на статуя на Мерилин Монро, която украсяваше туристическа атракция в Холивуд.
Остин Клей, който е на 25 години, може да попадне зад решетките за срок до три години, ако бъде признат за виновен за кражба и вандализъм. Нарушителят е бил идентифициран посредством камери за наблюдение.
Клей беше пуснат под гаранция след като бе осъден за оскверняването на звездата на Доналд Тръмп с кирка през 2018 година. При обиск в дома му, разследващите установили, че Клей е причастен към кражбата на статуята на Мерилин Монро в прословутата поза с развята бяла рокля.
Свидетел бе видял по-рано този месец мъж да се качва върху инсталацията "Дамите на Холивуд" в началото на Алеята на славата и да отрязва с трион статуята. Изображението на Мерилин Монро от сцената над отдушника на метрото от филма "Проклетите седем години" беше на върха й. Статуята така и не беше открита в дома на Клей и полицията се опасява, че тя е била повредена по време на кражбата и се е разпаднала на парчета.

25.06.2019, 12:43 часа
660 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha