Кметът на Чупрене остава в ареста

Кметът на Чупрене остава в ареста Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста бившия кмет на Чупрене Ваньо Костин. Съдът потвърди мярката му за неотклонение "Задържане под стража", като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Припомняме, че бившият кмет на Чупрене е привлечен като обвиняем за престъпление по служба. Обвинението се отнася за 10 проведени публични търга за продажба на общинска земя.
Другото му обвинение е за удостоверяване на неверни факти и обстоятелства в дължима декларация за конфликт на интереси. Установено е, че в периода на последните 4 години бившият кмет на общината е провел няколко публични търга, при които е извършил множество нарушения на законодателството.
В началото на май Апелативният специализиран наказателен съд уважи протеста на Специализираната прокуратура срещу отказа на първата инстанция да отстрани от длъжност кмета на Чупрене Ваньо Костин. Съдът мотивира отстраняването с това, че престъплението, за което Костин е обвинен, е в качеството му на длъжностно лице.
Освен това, служебното му положение може да създаде пречки за разкриването на обективната истина. Така Костин бе отстранен от длъжността "кмет" на Чупрене.
04.07.2019, 12:30 часа
1035 1
Коментари

iPhoneMan

04.07.2019, 13:52 часа
Ами ако на есен спечели пак??!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha