Съдят мъж, убил жена си и още един човек при катастрофа във Врачанско /снимки/

Съдят мъж, убил жена си и още един човек при катастрофа във Врачанско /снимки/ Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Стилян Р. за смъртта на жена му и още един човек при катастрофа.
Около 14:20 ч. на 12.08.2018 г. обвиняемият, който работи в АЕЦ "Козлодуй", управлявал лек автомобил „Тойота“ в посока от село Борован за Добролево. Заедно с него на предната дясна седалка пътувала съпругата му – Геновева Р. Двамата се връщали от почивка.
Водачът се движел със скорост 97 км/ч, при допустимата по закон извън населено място 90 км/ч. В един момент Стилян предприел маневра изпреварване на ТИР, движещ се пред него, като навлязъл в насрещната лента на пътното платно. В същото време в нея се намирал лек автомобил „Хюндай“ с водач А.П. и пътник на предната седалка. Колата на обвиняемия минала в непосредствена близост пред него, неосигурявайки свободен път на достатъчно разстояние за изпреварване и се ударила челно в другото МПС.
Вследствие на настъпилото ПТП, водачът на л.а. „Хюндай“ А.П. и съпругата на обвиняемия, возещата се на предната седалка в колата му, починали на място. Според заключението на изготвените съдебно-медицински експертизи причините за смъртта им са съчетани травми, довели до състояние, несъвместимо с живота.
Обвиняемият и пътникът в „Хюндая“ получили различни по тежест наранявания, но се възстановили. 
Предстои наказателното производство срещу Стилян Р. да продължи в съда.
17.07.2019, 15:03 часа
3812 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha