Борис Джонсън е наследникът на Тереза Мей

Борис Джонсън е наследникът на Тереза Мей Борис Джонсън ще стане следващият премиер на Великобритания, след като бъде избран за лидер на Консервативната партия, побеждавайки Джереми Хънт в надпреварата за поста.
Бившият кмет на Лондон, който отдавна се грижи за амбицията си да ръководи политиката на Великобритания, спечели конкурса с 92 153 гласа срещу 46 656 за Хънт, което са около 66%. Избирателната активност e 87,4%.
Джонсън няма да встъпи в длъжност официално до сряда следобед. Тереза ​​Мей ще трябва първо да отговори на редица въпроси за последно пред Камарата на общините. След това трябва да подаде оставка на кралицата. Тогава самият Джонсън ще отиде в Бъкингамския дворец, за да бъде потвърдено назначението му - преди да бъде откаран до Даунинг стрийт, за да изнесе реч пред черната врата на №10.
Борис Джонсън трябва да поеме политиката в ръцете си в ключов за Великобритания момент. Той е изправен пред вътрешнополитически бунт още преди да е пристигнал на Даунинг стрийт. Няколко ключови министри от кабинета, включително министърът на финансите Филип Хамънд, заявиха, че ще подадат оставка, вместо да работят заедно с него.
23.07.2019, 14:30 часа
805 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha