Рентгенолог от Монтана с бронзов медал от Световното по спортно ориентиране /снимки/

Рентгенолог от Монтана с бронзов медал от Световното по спортно ориентиране /снимки/ С бронзов медал от Световното първенство по спортно ориентиране за ветерани се завърна у дома д-р Цветан Тодоров. Шампионатът се проведе в столицата на Латвия Рига, а известният рентгенолог от Монтана спечели отличието в спринт на късата дистанция от 3900 метра във възрастовата група до 50 години. 199 състезатели се пуснаха в нея, като най-многолюдната група бе скандинавската. Домакините бяха подготвили изключително интересен маршрут - плетеница от малки калдъръмени улици, съчетан с проходи, които затрудняваха ориентирането.
„Направих тактическо бягане и влязох с второ време във финала, но грешка от около 10 сек. при избор на вариант ме раздели от златото. И това е голямо постижение за мен при тази страхотна конкуренция, още повече, че подготовката ми беше изцяло ориентирана към средната и дългата дистанции”, заяви д-р Цветан Тодоров.
Световен шампион в дисциплината стана Сважунас Амбразас от Латвия, а сребърният медал отиде у Алексей Морозов (Русия).
По време на тренировка за останалите три дисциплини - горска класическа дистанция, средна дистанция и дълга дистанция, д-р Тодоров се контузи и не успя да участва. „Съжалявам много, защото бях готов поне за една титлата”, каза още бившият шеф на МБАЛ „д-р Стамен Илиев” в Монтана, който е 4-ри кратен световен шампион на спринт, има и бронзов медал на дългата дистанция.
класиране, 3900 метра:
1. Сважунас Амбразас (Латвия) 00:11.57 мин.    
2. Алексей Морозов (Русия) 00:12.02 мин.       
3. Цветан Тодоров (България) 00:12.03 мин.
26.07.2019, 14:11 часа
1907 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha