Младежкият дом във Враца спечели награди за достойни постижения

Младежкият дом във Враца спечели награди за достойни постижения По случай 12 август, обявен от ООН за международeн ден на младежта, Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт, с подкрепата на община Варна, организираха VII Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: ролята на фестивалите по изкуствата“.
Основната цел на националната конференция е да насърчи национално отговорен диалог между всички в областта на културата за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.
По време на конференцията бяха връчени националните годишни награди „ПроКултура“ за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура. През 2019 г. за пръв път бъдат обявени специални награди в категория „Фестивал“ в девет области. Редом с изявени културни институти в страната, Младежки дом - Враца взе наградата в категория „Общински културен институт“ за активната и резултатна дейност за разширяване на достъпа на младите хора до култура чрез многообразие от инициативи, програми, фестивали, форуми, концерти, рецитали и др.
А в раздел фестивали с "Диплом за отличие" е награден Международен младежки театрален фестивал „Време“ – Враца. Той има принос и към националния културен календар, като единствено по рода си събитие за страната, с международно участие от 1987 година.
Честито на целия екип и на всички партньори, худ. ръководители и участници в творческите формации!
13.08.2019, 14:30 часа
1142 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha