Намериха животински трупове в напоителни канали в Сливенско

Намериха животински трупове в напоителни канали в Сливенско Животински трупове са намерени в напоителни канали в Сливенско. В момента се извършва засилено наблюдение на съоръженията, съобщи Пламен Иванов, управител на "Напоителни системи" - клон Сливен, цитиран от БТА. 
Сигналът е бил получен вчера и касае нерегламентирано изхвърлени отпадъци в напоителен канал край село Тополчане.
„Мястото е било обезпаразитено и почистено, ще бъде извършен химичен анализ на водата. Днес служители на дружеството обхождат напоителните канали, за да проверят дали има други места с нерегламентиран отпадък. Ситуацията към момента е спокойна”, посочи Иванов.
Продължават акциите по обезвреждане на районите и загробване на откритите там животински отпадъци, съобщиха от пресцентъра на община Сливен. Увеличен е бил броят на осигурената от общината техника.
Сигналите за незаконно изхвърлени отпадъци бяха подадени от протестиращи граждани край сливенското село Крушаре, които вече дванайсети ден блокират движението по пътя Сливен - Ямбол. Вчера те излязоха с отворено писмо, в което алармираха за опасност от зараза и обвиниха за това институциите, препоръчали самостоятелно избиване на домашните животни и липсата на регламент и контрол над тази дейност.
13.08.2019, 15:28 часа
600 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha