Дадоха старт на велопохода „Дунав Ултра“ от Видин

Дадоха старт на велопохода „Дунав Ултра“ от Видин Участниците в шестото издание на велопрехода "Дунав Ултра“ се събраха рано тази сутрин в празничния 6 септември на обновения площад „Бдинци“ за кратка церемония преди старта. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Видин от общината. Заместник-кметът на община Видин Венци Пасков и създателят на проекта „Дунав Ултра“ Борис Бегъмов посрещнаха колоездачите, които тази година са над 100 и са представители на четири държави – България, Румъния, Германия и Холандия.
Венци Пасков поднесе от името на кмета на Видин Огнян Ценков специални поздравления на Борис Бегъмов и на неговите съмишленици за това, че успяват да превърнат този проект в успешно начинание, което привлича хора не само от България, а и от други европейски държави. Той пожела успех и заяви, че общината ще продължава подкрепата си за „Дунав Ултра“. От своя страна Бегъмов заяви: „Изключително съм щастлив да видя толкова мотивирани, усмихнати, въодушевени хора на гости на Видин – един от най-впечатляващите български градове“.
Колоездачите стартираха по своя 680-километров маршрут от Видин по поречието на Дунав към Черно море, като крайната точка е Дуранкулак. Най-малкият ентусиаст сред тях бе двегодишната Христина от София. Тя се чувстваше удобно на велосипеда на своята майка Бистра Панайотова, която е любител на колоезденето, но за първи път се включва в „Дунав Ултра“.
06.09.2019, 11:49 часа
689 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha