Медицински специалисти от Северозапада отиват на национален протест

Медицински специалисти от Северозапада отиват на национален протест Медицински специалисти от Северозапада потеглят на протест пред Народното събрание утре, научи агенция BulNews. Всеки, който иска да подкрепи исканията на служителите в бели престилки, може да се присъедини към тях. За целта дарител е заплатил пътуването до и от София, като осигуреният автобус тръгва в 13 часа от бензиностанция „ОМВ“ във Враца. 
Този път за националния протест медицинските специалисти имат подкрепата на синдикалната федерация на служителите в МВР. В своя позиция федерацията заявява, че подкрепя справедливите искания на медицинските специалисти. Те смятат, че ниското допълнително заплащане за нощен труд на хора, които спасяват човешки животи, е не само недостойно, но и граничещо с унижението.
„Идентично е възнаграждението и на българските полицаи и пожарникари, което поставя за пореден път под съмнение, доколко сектор „Сигурност“ и работещите в него са приоритет за правителството на Република България“, се посочва още в позицията на федерацията.
Националният протест ще започне в 15 часа утре.
 
10.09.2019, 16:55 часа
1785 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha