Явор Нотев е освободен като зам.-председател на парламента

Явор Нотев е освободен като зам.-председател на парламента В началото на днешното пленарно заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че Явор Нотев е освободен като заместник-председател на парламента след неговото напускане на ПГ "Обединени патриоти".
На същото основание е освободена Маргарита Николова като заместник-председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм, Николай Александров като заместник-председател на комисията по бюджет и финанси и Станислав Станилов като заместник-председател на комисията по културата и медиите. Миналата седмица четиримата депутати от "Атака" подадоха заявления за напускане на ПГ "Обединени патриоти" след изключването от нея на лидера на "Атака" Волен Сидеров, на Десислав Чуколов и Павел Шопов.
Народното събрание ще разгледа днес на първо четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация. В програмата на парламента е и Законопроектът за ратифициране на Протокола за изменение на Конвенцията за защита на лицата при автоматизираната обработка на лични данни и Годишният доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2018 г.
Първа точка в четвъртък ще е второто четене на промени в Закона за лова и опазване на дивеча. След това депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух и на второ четене изменения в Закона за електронните съобщения.
В петък депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за електронното управление. След това е предвиден редовен парламентарен контрол.
11.09.2019, 10:16 часа
926 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha