Прокуратурата публикува доказателства за шпионажа на Малинов /снимки/

Прокуратурата публикува доказателства за шпионажа на Малинов /снимки/ Пресцентърът на Прокуратурата публикува част от писмения доказателствен материал, събран в хода на разследването срещу председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, обвинен в шпионаж. Данните са само част от иззетите материали и се публикуват с разрешението на наблюдаващия прокурор. Те ще бъдат представени в пълнота пред съда, когато досъдебното производство приключи, уточняват от държавното обвинение. 
В прессъобщението е заличена информацията, увреждаща права и интереси, както и лични данни на трети лица.
"Защитата на националния интерес е позиция, която Прокуратурата на Република България ще следва във всичките си действия. Разследването е започнало от оперативно дело в Държавна агенция „Национална сигурност“. Извършените действия по разследването  - претърсване, изземване, личен обиск са след предварително разрешение от Специализирания наказателен съд", заявяват от прокуратурата. 
"На опитите за компрометиране на действията на правоохранителните органи, прокуратурата ще отговаря с публичност и прозрачност, при спазване на презумпцията за невиновност и законовите права на гражданите", пишат още от държавното обвинение. 
Ето и документът:
12.09.2019, 14:59 часа
227 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha