Шефът на болницата във Враца отрече обвиненията за оставен жив пациент в моргата

Шефът на болницата във Враца отрече обвиненията за оставен жив пациент в моргата Като гнусна лъжа определи твърдението на Николай Петров, че жена му е била закарана жива в моргата, изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца. Два дни след като ужасеният врачанин разказа пред медиите зловещата случка, шефът на болницата свика пресконференция, на която категорично заяви, че твърденията на мъжа са измислица и това е била директна атака срещу болницата и хората, които работят в нея. 
Д-р Керемедчиев потвърди, че в спешното приемно отделение и в реанимацията е била приета пациентката Мая Петрова. Когато за първи път жената постъпила за лечение в реанимацията била в много тежко състояние. Лечението й продължило от 13 до 27 август, след което била изписана. На 6 септември обаче отново жената се озовала в лечебницата, но този път била настанена в спешното приемно отделение. На следващия ден в 13.30 часа, по документите, с които разполагат в МБАЛ-Враца, Мая била изписана и настанена за лечение в центъра за психично здраве. 
Изпълнителният директор на болницата е категоричен, че жената никога не е попадала в моргата и лекари не са се обаждали на съпруга й във въпросния ден.
„Възможно е това да е атака срещу болницата. Периодът е особен“, каза д-р Керемедчиев, като визираше започналата отдавна предизборна кампания. 
От какво е била лекувана Мая в реанимацията и в спешното директорът не даде отговор. Не е ясно и защо е била настанена от болницата директно за лечение в психото. 
 
13.09.2019, 12:11 часа
6521 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha