Twitter закри хиляди акаунти по света за разпространение на фалшиви новини

Twitter закри хиляди акаунти по света за разпространение на фалшиви новини Twitter е закрил хиляди акаунти в целия свят заради разпространение на фалшиви новини, както и за проправителствена пропаганда. Блокираните профили са в страни като Обединените арабски емирства, Китай и Испания, съобщава БГНЕС.
Закрити са акаунти, идващи от Китай, които целят да посеят раздор между протестиращите в Хонконг, както и профили с просаудитски съобщения, идващи от Египет и Обединените арабски емирства и насочени към Катар и Йемен, допълват от компанията. Акаунти, разпространяващи фалшиви новини, са премахнати и в Испания и Еквадор.
По-рано Twitter съобщи, че временно е блокирал акаунта на бившия съветник на саудитския кралски съд Сауд ал Кахтани, както и 267 акаунта, произхождащи от Обединените арабски емирства и Египет. 41-годишният Ал Кахтани беше официално назначен за съветник на кралския съд през 2012 г. Преди година съветникът бе отстранен от поста си заради съмнения за участие в убийството на журналиста Джамал Хашоги. Той бе санкциониран със забрана да влиза в САЩ, заедно с още 15 души, заподозрени за участие в престъплението. През октомври 2018 г. Ал Кахтани бе уволнен като надзорник на кралския съд по медийните въпроси.
20.09.2019, 16:20 часа
368 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha