Стотици откриха ловния сезон край Мездра /снимки/

Стотици откриха ловния сезон край Мездра /снимки/ Стотици хора се събраха на традиционния ловен събор, организиран от ЛРД Мездра-Роман в местността Емирски мост. В 14-ото му издание бе възстановено състезанието за стрелба по панички.
В индивидуалното класиране при стрелба "скийт" първи стана Иван Георгиев от Цаконица, следван от съотборника си Йордан Йорданов, а трети е Кристин Иванов от Караш. Призьорите получиха грамоти и награди от председателя на ЛРД Мездра Роман д-р Григор Томов. В отборната надпревара с най-точен мерник бяха стрелците на Цаконица, следвани от Караш и Горна Кремена, а четвърти и пети са втория и първия отбор на Дърманци-Лик. Специална грамота получи доайенът на ловците 84 годишният Петър Вълковски от Лик.
В словото си при откриването председателят на ловното сдружение д-р Григор Томов подчерта, че местните ловци остават верни на традициите на своите предци, поставили началото през далечната 1907 г. Над 1100 ловци членуват днес в мездренското сдружение, като от точния им мерник са били повалени 311 свине,  31 сърни и много дребен дивеч. Той подчерта участието на ЛРД Мездра при превенцията на опасните болести по животните през последните години-бяс, птичи грип и африканска чума. През последните години сдружението е инвестирало в благоустрояване на стрелбището и закупуване на ловни хижи в Караш и Кунино. "Добра слука, да се веселим заедно и здраве и късмет на всички", пожела д-р Томов.
Водосвет за здраве отслужи отец Георги Няголов. Три казана с изключително вкусна овча чорба сготви Тихомир Вутов, доказвайки, че авджиите винаги са били майстори на храната. Те бяха сервирани от младите възпитаници на местната професионална гимназия "Алеко Константинов"., които изучават тънкостите на кетъринга.
На дългите софри под разветите знамена на ловните дружинки се опитваха вкусни мезелъци и вдигаха наздравици с люти ракии. Духова музика, талантливите танцьори от ансамбъл "Мездра" и обичаната певица Джина Стоева веселиха до късно ловците и техните семейства, а кръшните хора бяха многобройни.
21.09.2019, 19:56 часа
2383 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha