Моделистите от Враца караха на писта "Сливница" и спечелиха призови места /снимки/

Моделистите от Враца караха на писта "Сливница" и спечелиха призови места /снимки/ В неделя на писта "Сливница" се проведе кръг от Държавното първенство, включен в календара на Българска федерация по автомоделни спортове. В надпреварата взеха участие състезатели с 24 модела от  Пазарджик, Русе, София и Враца. Първенството стартира в 10.00 ч. на отлично подготвената писта, осигурена от домакина. 
СТМК Враца взе участие в първенството със седем състезателя – Любомир Цветомиров, Самуил Кулев,  Петър и Боян Стаменови, Георги Шиклев, Ивайло Шопов  и Дамян Петров.
Победителите по класове:
Клас 1/10  Electric Touring
Състезателят от СК "Кинетик"/Русе/-  Кристиян Костадинов  завоюва купата за първото място. Представителите на СТМК-Враца Георги Шиклев, Боян и Петър Стаменови заеха съответно трето, четвърто и пето място. 
Клас 1/10 Electric Super Stock
Победител отново стана Кристиян Костадинов от СК "Кинетик". Дамян Петров и Боян Стаменов от СТМК – Враца завоюваха сребърен и бронзов медал, а Петър Стаменов и Георги Шиклев остана на четвърто и пето място. 
Клас 1/10 Electric Stock (деца и начинаещи )
Представителите на СТМК Враца завоюваха челните места при децата - Любомир Цветомиров  завърши надпреварата на първо  място, а Самуил Кулев се класира на престижното второ място. При начинаещите победи Ивайло Шопов. 
Наградите на победителите бяха връчени от Калин Кокушаров – домакин на състезанието и член на УС на БФАМС и Дамян Петров –зам.-председател на БФАМС. 
Следващите състезания от календара на Българска федерация по автомоделни спортове е off road турнир на 5 и 6 октомври в Нови Искър и Последния заключителен турнир от календара на БФАМС на 13 октомври във Враца.
01.10.2019, 13:45 часа
923 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha