Жена от врачанско село си поръчала болнични, докато била в Испания, Икономическа полиция я разследва

Жена от врачанско село си поръчала болнични, докато била в Испания, Икономическа полиция я разследва Жена от врачанското село Попица си е поръчала по телефона болнични листове, докато през това време е била в чужбина, научи агенция BulNews.
Сигнал за схемата бил подаден в централата на НОИ в София през юни от нейни познати, които разбрали, че докато е в Испания, е платила около 200 лв за издаването на документи с невярно съдържание.
Жената работела като чистачка в училището в Попица и болничният й бил необходим да оправдае отсъствието си пред работодателя в България.
От осигурителния институт веднага извършили проверка, при която „болната“ не била открита нито в дома си, нито на работното място, а съседи и познати мълчали и повдигали рамене на въпроси дали е в чужбина. Справка в Гранична полиция обаче показала, че същата жена е напуснала страната на 11 май през ГКПП Калотина и се е върнала през летище София на 18 юли.
През това време първо е издаден болничен от комисия в болницата в Бяла Слатина, от 5 май до 1 юни, с диагноза двустранен лумбосакрален радикулит, изискваща хоспитализация за 6 дни. След това медицински център в същия град издал втори болничен с диагноза увреждане на лумбосакралния плексус.
Първият болничен за около 600 лв. е оспорен от НОИ и жената не е имала възражения, докато вторият изобщо не е платен от осигурителния институт.
От НОИ Враца са предали преписката на Икономическа полиция, която продължава работата по случая.
04.10.2019, 13:29 часа
8021 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha