„Ботев“/Враца/ спечели с 3:0 опашкарското дерби с „Ботев“/Пловдив/

„Ботев“/Враца/ спечели с 3:0 опашкарското дерби с „Ботев“/Пловдив/ „Ботев“ (Враца) срази Ботев (Пловдив) с 3:0 в опашкарското дерби. Червен картон на играча на гостите Еберт Кардозо в 33-ата минута даде сериозно предимство на домакините, които го оползотвориха в последните 25 минути на срещата.
Темпото през първото полувреме не беше високо. Домакините приемаха съперника в своята половина, а гостите залагаха на бавното разиграване и търсене на добра позиция.
В 22-та минута топката се озова в Лазар Марин на границата на малкото поле. Той хладнокръвно стреля слабо по земя и врачанският вратар Костов спаси.
Всичко се преобърна в 33-та минута. Тогава Еберт Кардозо да Силва свали Даниел Генов, който беше изведен с ювелирен пас от Домовчийски. Кардозо получи заслужен червен картон.
Това активизира домакините, сред които най-активен беше Валери Домовчийски. Именно пред бившия футболист на Верея се откри прекрасна възможност за гол. Той получи топката в удобна позиция, финтира и стреля по земя. Янко Георгиев беше загубил равновесие, но успя да избие с крак.
Сашо Ангелов хвърли всичко в атака в началото на второто полувреме, Той направи офанзивни смени, вкарвайки Мирослав Будинов и Петър Атанасов. Гостите се бранеха, но видимо губеха сили, въпреки ниското темпо.
Атанасов се присъдени към дуета Домовчийски - Генов и тримата изработиха головете в мача. В 67-ата минута Атанасов напредна отляво и центрира. Защитата на пловдивчани не можа да изчисти и Генов от воле откри резултата.
Играта на гостите се разпадна и за четири минути Петър Атанасов се разписа два пъти. Той беше изведен зад защитата и в 7-1-ата и 75-ата минути хладнокръвно реализира.
До края врачани имаха още шансове, най-красивият от тях беше опит за задна ножица на Домовчийски. Гостите имаха един фаул изпълнен слабо от незабележимия Тодор Неделев.
05.10.2019, 17:08 часа
1295 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha