Инж. Генади Събков: С вяра, надежда и любов за община Мездра

Инж. Генади Събков: С вяра, надежда и любов за община Мездра Инж. Събков е кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на Коалиция „БСП за България“ за община Мездра.
„В община Мездра започнахме мандат 2015-2019 г. при невероятно тежки условия. През 2015 г. общината бе изпаднала в състояние на финансов колапс. Всички, които са формирали ангажименти, подписвали договори и поръчвали стоки и услуги, бяха напуснали общината или преминали на друга работа, далеч от притесненията, задълженията и отговорностите. Вероятно са наблюдавали отстрани с интерес и очаквали задълбочаване на проблемите и пълен провал на управлението на общината. С действията и мерките, които предприехме, не просто разочаровахме и изненадахме виновните за кризата, а постигнахме пълен обрат. За три години и половина успяхме да намалим задълженията на общината повече от 5 пъти и успешно да изпълним приетите годишни бюджети. Според публикуваните през 2019 г. данни за 2018 г., община Мездра се нарежда на 17-то място сред всички 265 общини в  България по степен на прозрачност на управлението. Ръстът в тази класация е впеталяващ, при положение, че през 2015 г. общината ни е била на 64-то място.
С този си резултат Мездра е на първо място в областта и пред общини като Враца, Лом и Велинград- заяви инж. Събков.
„Когато поех управлението на общината през 2015 г. нямаше нито един подписан договор за изпълнение на инфраструктурен  проект. Сега  приключваме управленския мандат с осем финансово обезпечени договора на обща стойност 20 280 000 лв., които ще се изпълняват през 2020 г.
Постигнатите резултати през мандата ни дават самочувствие и увереност да поискаме подкрепата на хората и заедно с всички позитивни и обичащи своя край, да продължим да работим за:
- изграждането в община Мездра на духовна среда, основана на приятелство, добронамереност и градивност;
- осъществяването на дейности за подобряване условията на живот;
- даването на реален шанс за реализиране на идеите на предприемчивите и инициативните;
- своевременната оценка на необходимостта и възможната подкрепа на всички наши съграждани;
- съчетаването на личните и обществени интереси до степен, в която всеки един от нас да възприема успеха на общността като своя кауза.
Наше задължение е да продължим и да доведем промяната в община Мездра до край. Да вървим по този път и да бъдем гарант, че няма да се отклоним от него. Искаме община Мездра с правила и справедливост. Правила, еднакви за всички, и възмездие за всеки, който ги нарушава“.
За Коалиция „БСП за България“ се гласува с бюлетина № 56

Купуването и продаването на гласове е престъпление. 
09.10.2019, 14:48 часа
727 0