Шефът на "Пътна полиция"-Видин инструктира деца за ел. тротинетките

Шефът на "Пътна полиция"-Видин инструктира деца за ел. тротинетките В два поредни дни главен инспектор Владимир Герасимов - началник на сектор „Пътна полиция“–Видин проведе кратки уроци по пътна безопасност в две училища в града – ОУ “Отец Паисий“ и ППМГ “Екзарх Антим I“. 
Заниманията преминаха в дискусионен формат с коментар на различни ситуации, свързани с безопасността на движение по пътищата. Вниманието на учениците бе фокусирано върху електрическите тротинетки. Те набират популярност като модерно и предпочитано превозно средство, и стават и все по-сериозно предизвикателство за пътната безопасност. Електрическата тротинетка не бива да се възприема като играчка. Подценяването й крие рискове, подчерта главен инспектор Герасимов. Той уточни, че предстои законова регламентация по отношение на това кой, с каква максимална скорост и по коя инфраструктура ще може да управлява индивидуалните електрически превозни средства.
Видинските полицаи подкрепят всяка превантивна инициатива по пътна безопасност в региона, свързана с повишаване на информираността на малки и големи, и насочваща вниманието към задължението на всички да спазват правилата на пътя.  
 
09.10.2019, 16:00 часа
1118 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha