Втора стрелба в Германия

Втора стрелба в Германия Германската полиция съобщи за стрелба в град Ландсберг, след като в близкия град Хале бяха застреляни двама души, предаде БТА, цитирайки ДПА и Ройтерс.
Ландсберг е на около 15 километра източно от Хале, където според властите положението остава несигурно. Органите на реда казаха, че след стрелбата в Хале е бил арестуван един човек. Полицията заяви, че други нападатели може все още да са на свобода, след като няколко човека са избягали с кола от мястото на стрелбата. По думите на очевидци един от нападателите носел бойно облекло и бил въоръжен с автоматично оръжие.
Местни медии съобщиха, че стрелбата в Хале е станала близо до синагога и магазин за дюнери. Има предположения, че мотивът може да е свързан с десен екстремизъм. Нападението е извършено на еврейския празник Йом Кипур.
Полицията заяви в Туитър, че работи за стабилизиране на ситуацията, и призова местните жители да останат бдителни. В. "Билд" съобщава също за хвърлена граната на еврейско гробище в Хале. Според изданието по-късно е имало стрелба в близкото селище Видерсдорф.
09.10.2019, 16:12 часа
894 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha