Спецакция на ГДБОП във Видин! Закопчаха двама за трафик на хора за просия в чужбина

Спецакция на ГДБОП във Видин! Закопчаха двама за трафик на хора за просия в чужбина Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност двaма души от Видин за участие в престъпен сговор за трафик на хора във Франция и Швеция с цел набиране, транспортиране и склоняване към просия, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Двамата са задържани на 9 октомври в крайдунавския град при съвместни действия по разследването на ГДБОП и Специализираната прокуратура, със съдействието на служители на Териториалната служба „БОП“ - Видин и ОДМВР - Видин.
При извършените претърсвания на жилища и автомобили, както и лични обиски, са намерени и иззети 700 евро, 2000 шведски крони, бележки от преводи на различни суми, касови бележки на френски и шведски език, талони на автомобили, договори и пълномощни, тетрадки със записки на имена и суми в евро и други документи, доказващи престъпната дейност. Според събраните до момента данни, трафикантите набирали кандидати с обещания за работа на Запад сред малоимотни и малограмотни хора. Транспортирали ги във Франция и Швеция, осигурявали им мизерни квартири и храна, склонявали ги да просят и прибирали по-голямата част от „приходите“.
Установени и разпитани като свидетели са множество жертви на трафика, експлоатирани от двамата видинчани.
С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на всеки от тях е наложено задържане до 72 часа. На 11 октомври в Специализирания наказателен съд ще бъдат весени и искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
10.10.2019, 13:20 часа
4347 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha