Ансамбъл „Пъстрина“ се върна с награди от Румъния

Ансамбъл „Пъстрина“ се върна с награди от Румъния Безспорни са успехите на представителен танцов ансамбъл „Пъстрина“ към НЧ „Разум 1883“-Монтана. Още в началото на новия творчески сезон ансамбълът завоюва диплома, медал и купа от 15-ия Международен фолклорен фестивал в град Бреаза, Румъния.
​​​​​​​Събитието се състоя от 12 до 14 октомври. Възпитаниците с художествен ръководител Първан Първанов представиха България и Монтана на открита сцена пред многобройна публика в северната ни съседка.
С родното танцово изкуство те се включиха в празника на града, а от страната домакин участваха около 15 групи. Сцената бе разтърсена от танци, носещи красотата на българския, румънския, гръцкия и дори немския фолклор – с таланти от град Брашов, които се определят като немци. Облеклото и музиката на румънските танцьори досущ наподобява традициите в немската култура, поясни Първанов.
В празничното събитие „Пъстрина“ танцува под звуците на гласовит народен певец. Не закъсня и импровизация на „Переницата“, популярно румънско хоро, което нашите млади таланти умело пресъздадоха. Публиката ги изпрати с бурни и продължителни аплодисменти, сподели още техният ръководител.
17.10.2019, 14:04 часа
1109 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha