Срещу корупцията: Практическият шофьорски изпит да се провежда в контролирана среда

Срещу корупцията: Практическият шофьорски изпит да се провежда в контролирана среда "Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат всички възможни корупционни практики при провеждането на практическия изпит на кандидатите за водачи.", заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Росен Желязков, цитиран от „Фокус”.
Предложението е част от мерките за подобряване на дейността на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. По думите на ресорния министър, когато изпитът се провежда в контролирана среда грешките на водача ще бъдат по-лесно идентифицирани.
„Те трябва да бъдат анализирани и да има обективност при оценяването от изпитващия, като бъдат премахнати възможностите за субективна преценка. Затова разглеждаме варианти за изграждане и въвеждане на единна интегрирана информационна система, която да обхване целия процес – от подготовката до изпита“, обяви министърът.
Той бе категоричен, че няма да се допуска субективност. Също така отбеляза, че има набелязани мерки, които са свързани със самата нормативна уредба.
„Всички мерки, които ще намерят отражение в съответната нормативната уредба, на ниво наредби, ще бъдат детайлно обществено обсъдени с всеки един“, допълни той.
18.10.2019, 16:25 часа
748 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha