​За първи път в историята две жени излязоха в открития космос

​За първи път в историята две жени излязоха в открития космос За първи път в историята две жени излязоха в открития космос. След близо 7-часовата си космическа разходка астронавтките се прибраха успешно в Международната космическа станция и дори разговаряха с президента Доналд Тръмп.
Кристина Кук и Джесика Миър писаха история, когато излязоха в открития Космос. За Миър това беше дебют в космическите разходки, а за Кук - четвърто излизане. Мисията им се очакваше да продължи пет часа, но двете останаха извън Международната космическа станция близо седем часа.
След това президентът на САЩ Доналд Тръмп се свърза с тях:
Доналд Тръмп, президент на САЩ: "Чувате ли ме?"Джесика Миър, астронавт: "Чуваме ви! Чуваме ви!"Доналд Тръмп: "Страхотно, започнах да се притеснявам за вас".
Тръмп поздрави двете астронавтки за историческото постижение и не пропусна да отбележи, че след стъпването на Луната, следва Марс.
Джесика Миър, астронавт: "Надяваме се да вдъхновим всички, не само жените, че всеки, който има мечта, голяма мечта, може да я постигне, ако работи усилено".
НАСА планираше първата изцяло дамска космическа разходка да се състои през пролетта, но недостиг на подходящи по размер скафандри я отложи.
В момента на Международната космическа станция освен Кук и Миър се намират още четирима астронавти.
19.10.2019, 14:00 часа
620 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha