Сделката на годината: БТК продадена за рекордните 1,2 млрд. евро

Сделката на годината: БТК продадена за рекордните 1,2 млрд. евро Контролираната от британски фонд "Юнайтед груп" купува БТК, като проeктодоговорът е вече подписан. Сделката с медийната компания „Юнайтед груп“, в която мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners, се подготвя от няколко месеца и най-сетне е към финала си.
Очаква се продажбата да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 г., като това ще зависи от получаване на регулаторни одобрения и други условия. „Юнайтед груп“ е доставчик на кабелни, мобилни и медийни услуги. Според в. „Капитал“ цената е в границите на 1.1-1.2 млрд. евро. Това без съмнение е най-внушителната сделка тази година, особено след втория провален опит на ЧЕЗ да продаде активите си в България.
Информацията, че БТК и нейният мобилен оператор „Виваком“ се продават, излезе във в. „Файненшъл таймс“ през юли, като това беше потвърдено от един от собствениците Спас Русев. "Нека почакаме, ще видим", коментира неотдавна Русев.
През 2015 г. търгът на стойност 330 млн. евро за българския телеком беше спечелен от Спас Русев, британското подразделение на ВТБ – VTB Capital и Delta Capital International, която е собственост на бившия финансов министър Милен Велчев и брат му Георги.
07.11.2019, 19:28 часа
1419 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha