АЕЖ-България настоява премиерът Борисов да не толерира арогантно отношение към журналисти

АЕЖ-България настоява премиерът Борисов да не толерира арогантно отношение към журналисти Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ-България) настоява в официална позиция премиерът Бойко Борисов да поеме ангажимент, че натискът върху свободата на словото ще бъде преустановен и че няма да толерира арогантно отношение към журналисти от страна на членове на кабинета му или партийни функционери на ГЕРБ, съобщиха от Асоциацията.
В писмото се посочват няколко примера за натиск върху журналисти. Един от тях е реакция на финансовия министър Владислав Горанов на въпрос на журналист от Българска свободна телевизия за новите правила за изплащане на болничните, която от Асоциацията квалифицират като заплаха и настояват за извинение от министъра.
Друг случай, описан в декларацията,  е натискът върху варненска журналистка от телевизия "Черно море", след като е подложена на унижение заради въпроси, които е задала на кмета на Варна Иван Портних.
"Всички тези сюжети от последните дни говорят за политико-олигархичния модел, който сериозно застрашава свободата на словото в България", се посочва в позицията на Асоциацията на европейските журналисти.
18.11.2019, 08:22 часа
317 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha