Административният съд във Враца поиска ново решение на ОИК –Оряхово заради липсващи 13 преференции

Административният съд във Враца поиска ново решение на ОИК –Оряхово заради липсващи 13 преференции Административният съд във Враца отмени решение на общинската избирателна комисия в Оряхово за избиране на общински съветници. Причината е, че кандидатката за общински съветник Галина Иванова от коалиция „БСП за България“ открила, че й се губят 13 преференции. 
Решението на съда касае частта за избраните общински съветници и отразените резултати за тях за кандидатска листа №56 „БСП за България“. 
Делото било образувано по жалба на Галина Иванова, кандидат за общински съветник, като се твърдеше, че оспореното решение е издадено въз основа на грешно попълнен протокол от конкретна СИК, в който не е отразен преференциалният вот за нея. 
Съдът е установил, че преференциите за жалбоподателката не са отразени в протокол на СИК и в последствие в протокола и взетото решение на ОИК, което води до промяна на изборния резултат за избиране на общински съветници от кандидатска листа № 56 БСП за България.  
С отмяна на решението съдът връща книжата на ОИК – Оряхово за ново произнасяне, относно действителните резултати за избиране на общински съветници от кандидатска листа № 56 БСП за България.
От делото става ясно, че не са отразени 13 преференции за нея, а същите са били отразени в черновата на протокола.

 
18.11.2019, 09:50 часа
1288 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha